Vastgoedinspectie voor onderhoudsplan

Vastgoedinspectie voor onderhoudsplan nodig? Je regelt het bij Onderhoudszeker!

Ben je vastgoedbeheerder en is er een vastgoedinspectie nodig om het onderhoudsplan te vernieuwen? Onderhoudszeker is gespecialiseerd in vastgoedinspectie, het opstellen van onderhoudsplannen én het uitvoeren van (preventief) onderhoud voor VVE’s en woningcorporaties. Werkzaamheden voor vastgoedonderhoud uitbesteden? Regel het samen met Onderhoudszeker!

Waarom vastgoedinspectie nodig is voor het onderhoudsplan

Heb jij het MJOP (het onderhoudsplan) al goed geregeld? Als beheerder van een VVE, woningbouwvereniging of woningcorporatie is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat dit plan goed wordt opgesteld én goed wordt uitgevoerd. Om ervoor te zorgen dat dit onderhoudsplan goed wordt opgesteld, is vastgoedinspectie nodig. Door vastgoedinspectie uit te voeren, weet je precies welk onderhoud in de komende jaren nodig is voor het vastgoed wat jij beheert. Zie deze inspectie als een 0-meting: vanuit hier bepalen we (opnieuw) samen met jou welk onderhoud we in de komende jaren verwachten.

Wat gebeurt er tijdens vastgoedinspectie?

Tijdens het uitvoeren van de vastgoedinspectie kijken we naar verschillende belangrijke onderdelen: beschadigingen, uiterlijke staat, installaties, riolering en elektriciteitsvoorzieningen. Bij elk onderdeel wordt vastgesteld wat de status is, welk onderhoud in de komende jaren verwacht wordt en wat de verwachte jaarlijkse kosten zijn. Dit resultaat van de vastgoedinspectie vormt een advies voor het onderhoudsplan. Een verplicht onderdeel voor VVE’s, woningcorporaties en woningbouwverenigingen! Dit advies voor het onderhoudsplan blijft trouwens dynamisch: het uit te voeren onderhoud kan altijd nog meer of minder worden. Daarom is het goed om buiten het onderhoudsplan om regelmatig een inspectie uit te laten voeren!

Vastgoedinspectie met behulp van drones

Niet alle onderdelen van het gebouw zijn even makkelijk te bereiken. Daarom maken we tijdens vastgoedinspecties vaak gebruik van drones. Een effectieve en relatief goedkope manier om daken en hogere verdiepingen goed te inspecteren. Door het gebruik van drones zijn hoogwerkers niet meer nodig: een kostenbesparende manier van inspecteren!

Advies nodig voor inspectie of onderhoudsplannen? Onderhoudszeker helpt verder!

Onderhoudszeker regelt het onderhoud van vastgoed. We voeren renovatie- en vastgoedinspecties uit, ondersteunen bij het opstellen van (meerjaren) onderhoudsplannen en zorgen voor de uitvoering van het onderhoud. Zo blijft jouw pand, kantoor of appartementencomplex in topconditie.

Meer informatie of vrijblijvend kennismaken?

Bel naar 0343-235125 of mail naar info@onderhoudszeker.nl. Tot snel!