MJOP - meerjarenonderhoudsplan

MJOP opstellen? Regel een goed onderhoudsplan bij Onderhoudszeker!

Een MJOP (meerjaren onderhoudsplan) is sinds een aantal jaar verplicht voor VVE’s. Gelukkig maar, want zo zorgen we ervoor dat bewoners van appartementencomplexen of sociale huurwoningen recht hebben op een comfortabele woonomgeving. Als beheerder van een VVE of woningcorporatie zorgt dit ervoor dat de MJOP in orde moet zijn én juist uitgevoerd moet worden. Daar helpen we je graag bij!

Waarom is een MJOP nodig?

Een onderhoudsplan of MJOP geeft duidelijkheid over het onderhoud wat in de komende jaren aan het vastgoedobject moet worden uitgevoerd. Denk aan periodieke reiniging, herstelwerkzaamheden, inspectie en onderhoud aan elektra en installaties of schilderwerkzaamheden. Door het opstellen van een MJOP wordt duidelijk welke werkzaamheden per periode nodig zijn, maar je krijgt ook inzicht in het budget wat nodig is om de benodigde werkzaamheden uit te voeren. Aan de hand van het MJOP maak je een financiële planning, zodat er spaarpot gemaakt kan worden voor de benodigde werkzaamheden.

Het meerjarenonderhoudsplan

Hoe wij je helpen

  • Checken van huidige onderhoudsplan 
  • Uitvoeren van inspectie 
  • Advies voor wijziging of opstellen van nieuw onderhoudsplan 
  • Duidelijke afspraken voor het uitvoeren van onderhoud

Hoe het opstellen van een MJOP werkt

Wil je een (nieuw) MJOP op laten stellen? Laten we aan de slag gaan! Wanneer het om bestaande bouw gaat, is er meestal al een MJOP aanwezig. In dit geval houden we het bestaande document als basis aan. Daarna gaan we aan de slag met inspectie: hierbij checken we verschillende belangrijke onderdelen in het gebouw en gaan we na wat het verwachte onderhoud van deze onderdelen is. Wanneer er al een MJOP aanwezig is, passen we het document aan. Is dit nog niet het geval? Dan leveren we een compleet nieuw document met onderhoudsadviezen.

Heb jij ook een plan nodig voor het onderhoud van vastgoed?

Onze specialisten helpen je met advies, inspectie én uitvoering van het onderhoud. Neem vrijblijvend contact op met Kees via 0343-700234 of laat een aanvraag achter via info@onderhoudszeker.nl. We helpen je graag verder!